Nemzetközi konferenciát rendez a Budapesti Polgárőr Szövetség

Nemzetközi konferenciát rendez a jövő héten a fővárosban a Budapesti Polgárőr Szövetség, melynek célja a külföldi jó gyakorlatok bemutatása és a jövőbeni lehetséges fejlesztési irányok áttekintése – mondta Steiner Attila, a szervezet alelnöke.

Tájékoztatása szerint a 26 éves szervezet az elmúlt években “dimenzióugráson ment keresztül” a kormányzati támogatottság, a technikai, műszaki fejlesztés, a társadalmi elfogadottság és a jogi háttér szempontjából is. Ezért itt az ideje, hogy áttekintsék a fejlődési, fejlesztési irányokat egy nemzetközi konferencia keretében, amelynek emellett az a célja, hogy a társszervezeteknek betekintést adjon a külföldi jó gyakorlatokba, továbbá, hogy felmérjék, hogyan tudnák még jobban aktivizálni a fiatalokat a bűnmegelőzés területén.

Az eseményen emellett fel szeretnék mérni, hogy a szakmai együttműködést milyen mélységig lehet továbbfejleszteni, valamint, hogy miként tudnák növelni a Magyarországon egyelőre kevésbé jellemző társadalmi és vállalati felelősségvállalást.

Fotó: ezahir.hu/archívum