Konferencia küldetése

Hazánkban nincs mélyen gyökerező hagyománya a társadalmi felelősségvállalásnak és a közösségi munkának, ezért kiemelten fontos a nemzetközi kitekintést, amely lehetőséget ad a határon túli bűnmegelőzés segítésén túl, rendszeres nemzetközi kapcsolatok ápolására, folyamatos információcserére.

A bűnmegelőzés, a közbiztonság egyik leghatékonyabb eszköze. E területen szerzett negyed évszázados tapasztalatunk alapján meggyőződésünk, hogy a közösségi rendészet a társadalom egészét érintő feladat, melyben minden szereplőnek feladata és felelőssége van, az állami szervek mellett, a civilszervezeteknek, vállalkozásoknak és a gazdálkodási terület valamennyi résztvevőjének és a lakosság minden tagjának.

Budapesti Polgárőrség 2017. április 28-29-ra „A társadalmi bűnmegelőzés nemzetközi és gazdálkodási sajátosságai” címmel nemzetközi konferenciát szervez.

A konferencia fővédnöke Kocsis Máté, Budapest Főváros Önkormányzati és Rendészeti Tanácsnoka, Józsefváros polgármestere. Védnökei: Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, Budapest rendőrfőkapitánya, és Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A konferencia a tervek szerint rendészeti, kriminológiai, szociológiai, gazdasági és pénzügyi fejlesztési irányokra fókuszál.

A konferencia lehetőséget ad, hogy megismerhessünk és –amennyiben beilleszthető- átvegyük, jól működő gyakorlati ismereteket és tapasztalatokat, ezáltal növelve hatékonyságunkat és aktivitásra késztetni minden a közbiztonság és a bűnmegelőzés terén érintett résztvevőt.